" EN PLATS FÖR SINNESRO "

Begravningsgudstjänst / Minnesstund

Begravningsgudstjänst går bra att hålla i vårt vackra kapell.

 

Minnesstunden är en viktig del av begravningen där familj, släkt och vänner får samlas och i lugn och ro ta avsked och dela minnen.

Vi på Stiftsgården Tallnäs tar gärna emot er som önskar hålla en minnesstund hos oss.

 

Här på Stiftsgården kan vi ta emot upp till 80 gäster i vår matsal.

 

För att se vår meny, tryck här!

 

 

Prata med er begravningsbyrå om ni önskar er minnesstund här på Tallnäs

Dop

Planerar du för dop? Stiftsgården Tallnäs med sin natursköna och vackra miljö har allt som behövs för att skapa en vacker inramning för dop. Här finns tillgång till kapell och festlokal.

Kapellet rymmer ca 100 personer.

 

Vi hjälper gärna till att ordna dopkalas med middag eller kaffe.

 

Gå in på sidan "restaurang" för att se förslag på mat.

 

För bokning kontakta först den församlingsexpedition ni tillhör.

Jag heter Kerstin Wredén och har gått i pension från kyrkoherdetjänsten i Nässjö pastorat. Det är trevligt att få göra något nytt och annorlunda, efter att ha varit församlingspräst och kyrkoherde sedan 1978.

Tanken med min tjänst på Tallnäs är att bygga upp ett andaktsliv, där alla gäster kan delta om de önskar. Jag ska också ha kontakter med församlingar och pastorat i stiftet och vara en ambassadör för gården. Att ordna kurser och utbildningsdagar är också en del av min uppgift, samt att delta i det som finns planerat och är tradition på gården. Möjligheten till samtal finns förstås också.

Så ta gärna kontakt med idéer och tankar. Jag arbetar inte heltid, utan träffas oftast måndag, tisdag och torsdag och helger efter behov. Det går alltid att ringa 0707-407335.

 

Hälsningar

Kerstin

GÅRDENS HJÄRTA

På gården ligger Stiftsgårdens vackra kapell som invigdes år 1970. Kapellets portar står alltid öppna för våra gäster att besöka när det passar och används flitigt som mötesplats för våra olika grupper.

I vårt kapell kan ni finna en stund av stillhet och ro och samtidigt njuta av det vackra krucifixet framme vid altaret, gjort av den berömda träsnidaren Eva Spångberg (d.2011). Kapellet rymmer ca 100 personer.

Det gemensamma andaktslivets tider och former anpassas efter gårdens gäster.

Vänligen fråga i receptionen efter de aktuella andakts- och gudstjänsttiderna.