AKTIVITETER

Här på gården finns det många aktiviteter att tillgå, nedan ser ni några tips! Är ni ute efter något speciellt? fråga oss i receptionen!

BASTU VID SJÖN

Nere vid Linnesjön har Stiftsgården Tallnäs en vedeldad bastu som går bra att hyra för den som önskar. Bastun rymmer ca 10 personer och har ett mysloft. I anslutning till bastun finns också en grillplats. Om ni vill ha något att äta efter er bastustund, går det bra att beställa mat från oss.


Gäst eldar själv: 500 kr

Vi eldar: 800 kr

MUNKALEDEN

För er som vill uppleva alla typer av småländsk natur bör ni ägna en dag åt att gå Munkaleden, en pilgrimsled på 40 km mellan Nydala och Byarum. Stiftsgården Tallnäs ligger mitt emellan de här två platserna.Det går också bra att dela upp Munkaleden på två dagar och göra ett uppehåll på Tallnäs där ni kan äta gott och övernatta för att sedan vandra vidare nästkommande dag. Här kan du också få en stämpel i ditt pilgrimspass eller ett nytt pilgrimspass om du inte har något. För mer information kontakta receptionen.

BAD & FISKE

För den som vill bada går det jättebra då Linnesjön ligger i nära anslutning till Stiftsgården Tallnäs. Här finns Skillingaryds kommunala badplats med fräscht omklädningsrum och toalett. För dig som vill prova fiskelyckan kan man i sjön hitta fiskar som aborre, gädda, gös och mört. Genom Linnesjöns friskeförening kan man hyra båt och genom länken nedan kan du köpa fiskekort.


SPORTHALL

Här på Stiftsgården Tallnäs har vi en stor sporthall med ribbstolar, plint, bock och mattor. Tallnäs hyr ut tider i sporthallen till privatpersoner och grupper när inte gårdens gäster eller skolan utnyttjar den. Är du intresserad av att hyra sporthallen för t.ex. innebandyträning? Välkommen att höra av dig till oss för mer information och bokning.  Sporthallen inrymmer också en bastu med plats för 10 personer.


Pris: 180 kr/timme


LABYRINTEN

Bredvid kapellet ligger vår labyrint vilken är en kopia av labyrinten i katedralen i Chartres, Frankrike. I labyrinten finner ni Nydalastenen i centrum. Här kan ni i lugn och ro gå en meditationspromenad.


SPEL

För den som är intresserad så finns möjligheten att spela fotboll och volleyboll. Stiftsgården Tallnäs har en fotbollsplan uppe vid den stora parkeringen som också fungerar som volleybollplan.


På gården erbjuder vi också möjligheten att spela boule, kubb, krocket och schack.STIFTSGÅRDEN TALLNÄS


Stiftsgården Tallnäs är en konferens & lägergård i hjärtat av Småland. Sväng av från E4:an och upptäck våra vackra omgivningar! Stora delar av gården är handikappsanpassad.

Sjöeryd Tallnäs 1 568 93 Skillingaryd

info@tallnas.se

 (+46) 0370-720 50


Betalning


Vi är kontantfria. Vi ta emot betalningar med nedanstående kort samt swish.