VÅRA AKTIVITETER

Här på gården finns det många aktiviteter att tillgå, nedan ser ni några tips! Är ni ute efter något speciellt?

Tveka inte att fråga oss. Vi ser möjligheterna! 


SJÖBASTU

Nere vid Linnesjöns strandkant hittar ni våran vedeldad bastu. Sjöbastun rymmer ca 10 personer och har också ett litet loft för relax och lättare förtäring. I anslutning till bastun finns också en grillplats. Om ni vill ha något att äta efter ert bastubad, går det givetvis bra att beställa!


Gäst eldar själv: 500 kr

Vi eldar: 800 kr

SPORTHALL

Här på Stiftsgården Tallnäs har vi en stor sporthall med ribbstolar, plint, bock och mattor. Tallnäs hyr ut tider i sporthallen till privatpersoner och grupper när inte gårdens gäster eller skolan utnyttjar den. Är du intresserad av att hyra sporthallen för t.ex. innebandyträning? Välkommen att höra av dig till oss för mer information och bokning.  Sporthallen inrymmer också en bastu med plats för 10 personer.
FEMKAMP

För gänget som vill göra en rolig aktivitet med mycket sammarbete! Vi har 8 olika grenar och ni väljer själv hur många ni önskar att göra. För mer information kontakta oss.

PROVA FISKELYCKAN

För den som vill bada går det jättebra då Linnesjön ligger i nära anslutning till Stiftsgården Tallnäs. Här finns Skillingaryds kommunala badplats med fräscht omklädningsrum och toalett. För dig som vill prova fiskelyckan kan man i sjön hitta fiskar som aborre, gädda, gös och mört. Genom Linnesjöns friskeförening kan man hyra båt och genom länken nedan kan du köpa fiskekort.

VANDARA MUNKALEDEN

För er som vill uppleva alla typer av småländsk natur bör ni ägna en dag åt att gå Munkaleden, en pilgrimsled på 40 km mellan Nydala och Byarum. Stiftsgården Tallnäs ligger mitt emellan de här två platserna.Det går också bra att dela upp Munkaleden på två dagar och göra ett uppehåll på Tallnäs där ni kan äta gott och övernatta för att sedan vandra vidare nästkommande dag. Här kan du också få en stämpel i ditt pilgrimspass eller ett nytt pilgrimspass om du inte har något. För mer information kontakta receptionen.

SPELA SPEL

För den som är intresserad så finns möjligheten att spela fotboll och volleyboll. Stiftsgården Tallnäs har en fotbollsplan uppe vid den stora parkeringen som också fungerar som volleybollplan.


På gården erbjuder vi också möjligheten att spela boule, kubb och krocket.


MEDITERA


Bredvid kapellet ligger vår labyrint som är en kopia av labyrinten i katedralen i Chartres, Frankrike. I labyrinten finner ni Nydalastenen i centrum. Här kan ni i lugn och ro gå en meditationspromenad.LÄR DIG EN SMÅLÄNDSK TRADITION

Under några timmar får ni chansen att lära er en riktigt småländsk tradition, nämligen att baka ostkaka. Förutom alla tips och trix för att lyckas, får ni också ta med er ett gäng härliga ostkakor hem. 

LÄR DIG EN SMÅLÄNDSK TRADITION